زراعت يك گياه، با هدف توليد محصول از آن صورت ميگيرد. محصول مورد نظر، بسته به نوع مصرف ممكن است ريشه، برگ، گل يا ميوة گل باشد. در زعفران قسمتي از گل به نام مادگي يا كلالة محصول مورد نظر است. بنابراين توليد، بستهبندي و فرآوري آن ظرافت و دقت خاصي را ميطلبد و علت گراني آن شايد در همين نكته نهفته است. بررسي ابعاد مختلف توليد محصول مشخص ميكند كه عواملي غيرقابل تغيير، مانند طول و عرض جغرافيايي، مكان توليد، ميزان تشعشع و غيره در كيفيت و كميت توليد زعفران نقش موثري دارند. همچنين عواملی وجود دارند كه حدود تغييرات آن در حيطة اختيار مديريت توليد است كه با مديريت صحيح در مراحل مختلف آمادهسازي زمين، كاشت، داشت و برداشت، ميتوان كميت و كيفيت را افزايش داد. نگارنده در كتاب حاضر ضمن معرفي و بيان مشخصات گياه زعفران، به بررسي اصول علمي كاشت، داشت و برداشت آن نيز پرداخته است. برخي از اين اصول عبارتاند از: تغذية گياهي زعفران، آمادهسازي زمين جهت كاشت، زمان كاشت، سلهشكني، بيماريهان زمان برداشت و نگهداري زعفران. بخشي از كتاب نيز به بيان اقتصاد بازار زعفران اختصاص دارد.