زعفران با نام علمي «crocus sativus» گياهي پيازي است كه از خانوادة «Irodacea» ميباشد. گل زعفران به رنگ بنفش با شش گلبرگ است و در مركز آن مادگي با كلالة سه شاخهاي قرمزرنگ قرار دارد كه به همراه قسمتي از خامه، زعفران مصرفي را تشكيل ميدهد. ايران بزرگترين توليدكننده و صادركنندة زعفران در جهان است. تقريبا 97 درصد توليد زعفران ايران در استان خراسان صورت ميگيرد. زعفران به عنوان يك گياه ادويهاي و دارويي از زمانهاي بسيار دور مورد استفادة انسان قرار گرفته است. از زعفران به عنوان مسكن سرفه و برونشيتهاي مزمن، تسكين درد دندان، رفع حالات تشنجي و بيخوابي، دفع سنگ كليه و صفرا و تقويتكنندة بينايي استفاده ميشود. در كتابچة حاضر، ضمن معرفي گياه زعفران، به بررسي چگونگي پرورش اين گياه و خواص درماني آن پرداخته شده است.