اين كتاب، تلاشي است در راستاي سادهتر كردن و كاربردي نمودن علوم تغذيه در خانوادههاي ايراني و اصلاح الگوي تغذيه، با هدف حذف بيماريهاي جسمي مربوط به تغذية نادرست در كشور كه در دو فصل غذا و سلامتي؛ و آموزش تغذيه براي گروههاي آسيبپذير تدوين گرديده است. برخي از موضوعات و مباحث مندرج در كتاب عبارتاند از: تغذيه و دورانهاي مختلف زندگي؛ عادات غذايي فرد و خانواده؛ چند پيشنهاد براي افزايش مصرف آب؛ دستورالعملهاي كوتاه براي بهتر شدن وضع تغذيه؛ مراقبتبهاي تغذيهاي؛ ورزش و تحرك؛ مراقبتهاي وزن؛ شيردهي و مراقبتهاي ويژة اين دوره؛ مطالعات بيشتر در نقش شير مادر و تكامل كودك؛ نكات مهم جهت راهنمايي والدين؛ پيامهاي اصلي در ارتقاي رشد كودك؛ بهداشت غذاي كودك؛ مشكلات موثر بر وضع تغذية فرد سالمند؛ و رژيم غذايي سالمندان.