fiogf49gjkf0d
غذا، نقش حياتي را در زندگي انسان ايفا ميكند و غريزهي طبيعي انسان است كه مواد لازم براي رشد بدن را تامين ميكند. غذا علاوه بر تامين نيازهاي فردي داراي نقش مهمي در جوامع بشري است و در سلامت روح و جسم افراد جامعه اهميت به سزايي دارد. در زمينهي تغذيهي افراد، تنها موضوع تهيهي غذا مهم نيست بلكه فراهم كردن غذاي سالم از جنبههاي بهداشتي و شيميايي مورد نظر است. بنابراين لازم است كليهي غذاهاي سنتي و صنعتي، مواد اوليهي غذايي، در مراحل مختلف تهيه، توليد، حمل و نقل، نگهداري، توزيع و نگهداري در منزل به شيوهي صحيح كنترل شوند. كنترل صحيح مواد غذايي علاوه بر تضمين سلامت مصرفكننده، به نفع توليدكنندهي محصول نيز هست، زيرا در بازار مصرف، فقط محصول مرغوب ميتواند جايي براي خود داشته باشد. مواد شيمايي غيرمجاز، اضافه كردن بيش از حد مواد مجاز، حشرهكشها و ضد آفتهاي نباتي اضافه شده به مواد غذايي و آنتيبيوتيكهاي مصرف شده در دام به منظور مكمل غذايي دام، كه به مواد غذايي انساني وارد ميشوند همگي از مواردي است كه براي انسان خطرناك است و حتي بعضي از آنها خاصيت سرطانزايي دارند. يكي از شاخصهاي مهم در سالم بودن مواد غذايي، عاري بودن آنها از ارگانيسمهاي بيماريزا و يكي از روشهاي انتخابي براي تضمين بهداشت غذاها روش (HACCP) است كه با تحليل خطرات مواد خام، همچنين مخاطراتي كه ممكن است در سراسر عمليات ايجاد شوند و يا در اثر سوء استفادهي مصرفكننده رخ دهند، منجر به توليد غذاهاي سالم از نظر ميكروبي ميشود. نگارندهي كتاب حاضر نيز، به دليل اهميت رعايت بهداشت مواد غذايي و تغذيهي سالم، كتاب را در شش فصل به موضوع غذا و بيماريهاي آن اختصاص داده و موضوعاتي چون: روشهاي نگهداري مواد غذايي، فساد مواد غذايي، ميكروبشناسي مواد غذايي و بيماريهاي ناشي از غذا را بررسي كرده است.