fiogf49gjkf0d
بيشك بقا و هستي انسان، وابسته به تركيباتي است كه به طور روزمره به صورت غذا وارد بدن ميشود. اين مواد علاوه بر رفع نيازهاي حياتي انسان، از نظر تامين انرژي، ويتامينها، مواد معدني و... عامل مهمي در راستاي رشد و نمو نيز ميباشند. شناسايي، استخراج، تخليص، تعيين مقدار و تاثير فرايندهاي مختلف روي اين مواد، موضوع تحقيقات گستردهاي است كه سالانه فكر هزاران محقق و پژوهشگر را به خود معطوف مينمايد. نگارنده نيز، در راستاي شناسايي مواد غذايي از ديدگاه شيميايي و معرفي راههاي ساده و مناسب به منظور تهيهي برخي از غذاهاي تجربي و سنتي با حفظ كيفيت و مرغوبيت، به ترجمهي اين كتاب پرداخته است. كتاب در 35 فصل و 5 ضميمه تنظيم شده و در آن نگارنده علاوه بر بررسي جنبههاي شيميايي و تجربي غذاها، به طور گستردهاي به مطالعهي تركيباتي تحت عنوان مواد افزودني پرداخته كه افزايش اين مواد به غذاها بدون رعايت معيارهاي جهاني، سلامت انسان را به خطر مياندازد. اطلاعاتي در خصوص خواص فيزيكو شيميايي مواد غذايي، محصولات قندي و نشاستهاي، پروتئينها، چربيها، ويتامينها، حبوبات، نگهداري مواد غذايي به وسيلهي تشعشع، روشهاي حسي تجزيهي مواد غذايي، استانداردهاي مواد غذايي، تقلب مواد غذايي و بهداشت، آفتكشها و... را در كتاب ميتوان يافت.