در طول هزاران سال، انسان در كمال بيخبري، تغذيهاش را از حالت طبيعي خارج كرد، چون هيچ شيوۀ علمي براي تخمين و برآورد تاثيرات سوء اين تغيير در دست نداشت. اما امروزه، از حدود يك قرن پيش، انسان ميتواند همهچيز را اندازه بگيرد و تحليل و تجزيه كند. با اين حال او همچنان به شيوۀ خود در مصرف نادرست مواد غذايي نادرست ادامه ميدهد. نگارنده در كتاب حاضر ضمن تشريح بدن انسان از نظر فيزيولوژيك (آناتومي و ساختار بدن) به معرفي مواد غذايي مصرفي مردم در اعصار گذشته پرداخته است. در ادامه در باب اشتباهات مردم در شيوۀ غذا خوردن، زيادهروي در خوردن غذا، تصفيه و تغيير شكل مواد غذايي، پختن و مخلوط كردن آنها و... تحت عنوان هفت گناه كبيره مطالبي را عرضه و در پايان نيز تاثير اين اشتباهات را بر سلامت فرد ارزيابي كرده است.