در كتاب خاطرنشان شده است: "HACCP اختصاري است كه براي توصيف سيستم كنترل نقاط بحراني و آناليز خطر استفاده ميشود مفهوم HACCP، يك رويكرد سيستماتيك براي مديريت ايمني غذا است كه بر اصول شناخته شدهاي استوار شده است كه هدفشان شناسايي خطرات احتمالي در هر مرحلهاي از زنجيرهي عرضه غذاست و از اين رهگذر قصد دارد تا كنترلهايي براي جلوگيري از رخداد اين خطرها اعمال نمايد. HACCP يك اقدام بسيار منطقي است و تمام مراحل توليد غذا از مرحلهي كاشت تا مصرف كننده، از جمله فرايند حد و بسط اقدامات مربوط به توزيع را نيز دربرميگيرد". بخش نخست كتاب حاضر شامل پرسش و پاسخهايي دربارهي HACCP در صنايع غذايي است. بخش دوم حاوي تفسير و توضيحات دربارهي سيستم HACCP در ارتباط با ساير برنامههايي است كه در يك تجارت غذايي در حال اجرا است. در بخش سوم كتاب به اين پرسش پاسخ داده ميشود كه چگونه يك شركت ميتواند سيستم HACCP را قدم به قدم تدوين كند و توسعه دهد. گفتني است، اين كتاب متضمن چك ليستها، نكات كليدي، فلوچارتها و دياگرامهاي شماتيك است.