نگارنده در اين كتاب نخست چگونگي تشكيل نمك و منابع موجود و اصول تغذيهي آن را بازگو كرده همچنين به عناصر تشكيلدهنده و ويژگيهاي شيميايي نمك خوراكي اشاره نموده است. در فصل دوم تكنولوژيهاي كاربردي توليد نمك خوراكي در ايران و انواع سيستمهاي به كار رفته ـ همراه با دستگاهها و مشخصات آنها از ديدگاه مقايسهاي با دستگاههاي مشابه خارجي ـ مطرح شده است. فصل سوم به كنترل كيفي آزمايشگاهي محصول توليد شده اختصاص دارد. فصل چهارم مربوط به عملكرد و كنترل كيفي آماري است. در فصل پنجم نقش ويژهي نمك خوراكي در صنايع غذايي بررسي شده و در پايان نيز معادل فارسي برخي از واژگان و عبارات درج گرديده است.