در كتاب خاطرنشان شده است: " در شيمي مواد غذايي، آن دسته تغييرات شيميايي كه در جريان توليد، اينگونه تغييرات ممكن است دريافت، طعم، رنگ، ارزش تغذيهاي و كيفيت بهداشتي ماده غذايي اثرات مطلوب يا نامطلوبي ايجاد كنند كه در اين ميان تغييرات نامطلوب و جلوگيري از آثار زيانبار آنها به ويژه در مورد جوامع رو به رشد غير صنعتي مورد توجه قرار گرفته است". در كتاب حاضر، اين مباحث در حوزهي شيمي و تكنولوژي مواد غذايي فراهم آمده است: "اصول توليد و استانداردهاي فرآوردههاي غذايي، پروتئينها و فراوردههاي گوشتي، شير و فراوردههاي وابسته به آن، صنايع توليد فراوردههاي غذايي نشاستهاي (غلات)، صنايع توليد مواد چرب و روغنها، كربوهيدراتها و مواد غذايي قندي، صنايع توليد فراوردههاي گياهي و نوشيدنيهاي غير الكلي، خواص ظاهري و برخي از اجزاي ويژهي مواد غذايي، و بستهبندي و نگهداري مواد غذايي.