معرفي مختصر كتاب
اين كتاب حاصل تجربيات چهل سالهي مرحوم "داوود دروغني" معروف به شاطر داوود است كه در آن فرهنگ نانوايي سنگكي مربوط به سالهاي 1310 تا سال 1320 هـ. ش. در شهر ري كه در آن سالها به زاويهي مقدسه يا شاه عبدالعظيم شهرت داشته، بازگو شده است. گفتني است نام برده در 1301 شمسي در محلهي نفرآباد شهرروي متولد و در 13 خرداد 1357 شمسي در 57 سالگي در همان شهر درگذشت. وي در مدت 57 سال حيات خود حدود 40 سال آن را به شغل شاطري گذراند و در 18 سالگي صلاحيت شاطري او تاييد گرديد. در كتاب اطلاعاتي دربارهي نان سنگك و چگونگي پخت آن، روابط مردم با نانوايي، نانوا، كارگر، كارفرما، چگونگي برخورد كارگران با يكديگر و با مردم، طريقهي تهيهي مواد لازم براي تهيهي نان سنگك مانند آرد، سوخت، نمك، و افزار كار به دست داده شده و نگارنده كوشش كرده است تا واژهها و اصطلاحاتي را به كار ببرد كه در نانوايي و بين كارگران متداول بوده است.