شخص بهعنوان صاحب حق و تكليف، مهمترين ركن علم حقوق است و به همين دليل آشنايي با اشخاص، احوال اشخاص، موقعيت اشخاص در فضاي حقوقي و حدود و اختيارات اشخاص در نظم حقوقي جامعه، اولين گام در تحصيل حقوق به شمار ميرود و بهعنوان يكي از دروس پايه، از اهميت ويژهاي برخوردار است. ازاينرو يك دانشجوي حقوق در يك دوره درس حقوق مدني كه از آغاز تا انجام دوره كارشناسي ادامه دارد، نخست با درس «اشخاص» آشنا ميشود. منتها در برنامه مدون دانشكده حقوق، درس اشخاص بهعنوان درس يك واحدي ارائه شده كه به علت كم تأثير بودن آن در معدل، دانشجوي مبتدي كه هنوز فضاي حقوقي را به درستي درك نكرده، ممكن است اين درس را جدي نگيرد و نتيجتاً، در درك مباحث ديگر حقوق مدني به تدريج، احساس دشواري و درماندگي كند.
از سوي ديگر رعايت ضابطة تجربي آموزش «گامبهگام» و «از آسان به دشوار»، مانع از اين ميشود كه در درس اشخاص، مباحث نظري به نحوي مفصلتر و عميقتر مورد بررسي و تحليل قرار گيرد زيرا دانشجويي كه تازه ميخواهد با حقوق آشنايي پيدا كند كشش و ظرفيت درك مباحث سنگين را ندارد و بايد با او بيشتر مدارا شود.
اين كتاب كه نخستين بار با كتاب اموال و مالكيت توأم بود و هماكنون جداگانه منتشر ميشود، با در نظر گرفتن ملاحظات ياد شده، براي تدريس اولين مبحث حقوق مدني در يك نيم سال، براي دانشجويان حقوق نوشته شده است، كوشش نويسنده بر اين بوده كه مباحث طوري ارائه شود كه براي يك نوآموز حقوق بهآساني قابلفهم باشد و ورود او را به فضاي حقوقي آسانتر سازد.