با فعال شدن علوم بين رشته اي، به ويژه با ورود دين به عرصه علم، در مقابل تقاضاهاي نوظهور علوم، به ويژه علوم رفتاري و ويژه تر علم روانشناسي و ايجاد و بسط ديدگاههاي جديد مرتبط، از جمله معنويت و روان درماني، در علم روان سنجي يك حيطه ي اختصاصي و كارآمدي به نام روان سنجي دينداري شكل گرفت. اين حيطه با لحاظ همه مفاهيم و اصطلاحات تخصصي روان سنجي، موضوع مورد مطالعه ي خود را آزمونهاي روانشناختي دينداري قرار داد؛ و با لحاظ همه ي قواعد ساخت و هنجاريابي آزمونها با تكيه بر موضوع خود، آزمونهايي را به دنياي علم عرضه كرد كه اغلب آنها در اين كتاب آمده اند.
در آزمونهاي روانشناختي دينداري، همانند ساير آزمونها، پايايي يعني قابليت اعتماد، همساني و قابليت تكرار نتايج براي اندازه گيري اطلاعات، روايي يعني توان اندازه گيري خصيصه ي مورد نظر، هنجاريابي و تحليلهاي عاملي مد نظر قرار مي گيرند. قابل ذكر است كه در همه آزمونهاي معرفي شده در اين كتاب، اين قواعد به دقت رعايت شده اند.
ويژگي اين كتاب اين است كه آزمونهاي مربوط به يك حوزه از دينداري در يك فصل قرار داده شده است و خواننده نيازي به مراجعه به همه فصول جهت انتخاب آزمون مربوط به كار پژوهشي و يا نياز خود ندارد.