بسياري از علاقهمندان به فلسفه در ايران كه با فضاي مجازي بيگانه نيستند نام دانشنامه فلسفة استنفورد را شنيدهاند و چه بسا از اين مجموعة كم نظير بهره هم برده باشند. اين دانشنامه حاصل طرحي است كه اجراي آن در سال 1995 در دانشگاه استنفورد آغاز شد و همچنان ادامه دارد. اين مجموعه از مدخلهاي مناسبي براي ورود به گسترههاي متنوع فلسفي برخوردار است و كسي كه ميخواهد براي اولين بار با مسأله يا مبحثي در فلسفه آشنا شود، يكي از گزينههاي راهگشايي كه پيش رو دارد اين است كه ابتدا به سراغ مدخل يا مدخلهاي مربوط به آن در اين دانشنامه برود.
نگارش، تدوين و انتشار مدخلهاي دانشنامة فلسفة استنفورد به سرپرستي "دكتر ادوارد. ن. زالتا" افزون بر اينكه پيوندي فراگير ميان فضاي دانشگاهي و عرصه عمومي برقرار كرده، ويژگيهاي درخور توجه ديگري هم دارد و آن اينكه اين دانشنامه به ويژه به كار دانشجويان و محققاني ميآيد كه ميخواهند در زمينهاي خاص پژوهش كنند.
ترجمه و انتشار تدريجي اين دانشنامه به زبان فارسي و فراهم كردن امكان مواجهه شمار هرچه بيشتري از خوانندگان علاقهمند با آن از جمله اهدافي بوده كه چه بسا مورد نظر بانيان اين طرح بوده لذا "انتشارات ققنوس" با همكاري گروهي از مترجمان به سرپرستي "دكترمسعودعليا" و با كسب اجازه از گردانندگان دانشنامه فلسفه استنفورد (SEP) اقدام به ترجمه و انتشار اين دانشنامه مينمايد و اميدوار است چاپ اين مجموعه استمرار پيدا كند.