كتاب حاضر مشتمل بر ١٠ فصل است كه راجع به مفهوم جرم يقه سفيدي، مجرمانش، ماهيت اين جرم، رابطه فرصت با جرم يقه سفيدي، فرصت و جرايم خشونت اميز شركت ها و مسايل مهم ديگر در اين حوزه، بررسي كرده است.
📌جناب آقاي دكتر نجفي ابرندآبادي در ديباچه كتاب حاضر بيان داشتند كه ادوين ساترلند نتيجه تحقيقات ميداني خود را راجع به جرايم در اصناف و شركت ها و وسسات اقتصادي، مالي، توليدي، خدماتي و بانكي امريكايي در نيمه اول قرن بيستم، به صورت سخنراني در انجمن جامعه شناسي امريكا، بيان داشت و مفهوم جرايم يقه سفيدها را براي اولين بار وارد حوزه جرم شناسي و جامعه شناسي جنايي كرد و توجه همكارانش را به جرايم شغلي و حرفه اي افراد مرفه و متعلق به طپقه بالاي جامعه جلب نمود.
📌مترجم محترم در مقدمه كتاب حاضر بيان داشتند كه اين كتاب راجع نظريات مرتبط جرم شناسي به حوزه كاري موضوع، اشاره داشته است و بيان ميكند كه جرايم يقه سفيدي به دنبال تفكر اقاي ادوين ساترلند ايجاد شد كه هدف او اصلاح جرم شناسي زمان خودش بود، به اين جهت كه جرم را يك پديده پاتولوژيك و اسيب شناختي زيستي و اجتماعي مي دانستند كه بر طبقات پايين جامعه متمركز است اما ساترلند، آن نظر را به چالش كشيد و گفت مجرمان يقه سفيد، داراي موقعيت، احترام و قابليت انطباق اجتماعي عالي هستند و با سوء استفاده از همين موقعيت ها مرتكب جرايم و مفاسد اقتصادي مرتبط با شغل خود مي شوند.
مولف محترم در مقدمه كتاب بيان داشتند كه جرايم يقه سفيدي با استفاده از روش هايي ارتكاب مي يابند كه پيشگيري از آن ها، به تنهايي از طريق مسدودكردن راه دستيابي بزهكار به هدف وي، مشكل و غيرممكن است.
📌بزهكاران يقه سفيد از تكنيك هايي استفاده مي كنند كه بزهكاران معمولي و خياباني جهت عملياتي ساختن انگيزہ ها و قصدهاي مجرمانه خود به آن ها دسترسي دارند و ضرر و زيان به قرباني ميتواند مستقيم يا غير مستقيم باشد.
📌يكي از مسايل حائز اهميت در همه جرايم علي الخصوص، اين جرايم، بحث ساختارهاي مختلف فرصت براي بزهكاران است كه راجع به اكثر جرايم، بررسي اش مغفول مي ماند و حتي در روش هاي كنترل جرم هم به اندازه كافي به آن پرداخته نميشود.