معرفي انواع خوردنيها از «ميوهجات»، «سبزيجات» و «صيفيجات» و خواص درماني آنها از منظري روايي است. در اين نوشتار ابتدا مصادر طب اهلبيت مورد بحث و بررسي قرار گرفته و جايگاه طب در دين اسلام بيان گرديده است. آنگاه با استناد به روايات پيامبر اسلام به بحث درباره خواص انواع خوراکيها پرداخته شده و خواص آنها بر اعضاي بدن انسان و درمان بيماريها و پيشگيري از برخي امراض تبيين شده است. بر همين اساس نگارنده به ترتيب حروف الفبا به معرفي انواع گياهان اعضاي بدن انسان و امور طب قديم اشاره کرده و توصيههايي طبي از ائمه در زمينه مداواي بيماريها با داروهاي گياهي و نحوه مصرف آنها ارايه نموده است.