عسل مادة شيرين و غليظي است كه زنبور عسل آن را از شهد گلها جمعآوري نموده و پس از فرآوري، در شانهاي مومي در داخل كندو ذخيره مينمايد. با توجه به اين كه مادة اولية عسل از گلها جمعآوري ميشود، نوع گل و آب و هواي منطقه روي خصوصيات عسل از قبيل عطر، طعم، غلظت و رنگ بسيار موثر است. نگارنده در شمارة 2 از مجموعة حاضر، با زبان ساده و روان، مطالبي دربارة عسل بيان نموده است. از جمله موضوعهاي مطرحشده عبارتاند از: خصوصيات عسل؛ جمعآوري و توليد عسل؛ عسل در درمان زخمها؛ اهميت زنبور عسل؛ انواع تقلب در عسل؛ روش شناخت عسل تقلبي؛ و ويژگيهاي درماني عسل.