در اين كتاب به منظور مناسبسازي آب براي استفادههاي مختلف شامل آشاميدن، كشاورزي، و صنعت، روشهاي عملي اندازهگيري عوامل موجود در آب تشريح ميگردد. از آن جمله است: روش اندازهگيري آهن، اكسيژن، روي، سرب، كادميم، منگنز، مس، نقره، نيكل، نيترات، كبالت، باريم، جيوه، فلورايد، فنل، و سيانيد. بر اين اساس، ضمن معرفي هريك از روشهاي اندازهگيري، اين مختصات به دست داده شده است: عوامل مزاحمت در آزمايش و نحوهي حذف آنها، مواد و محلولهاي مورد نياز، و روش آزمايش. گفتني است، در بيشتر آزمايشها اندازهگيري غلظت مورد نظر در حد ppb ميكرو گرم بر ليتر، ppm ميليگرم بر ليتر و مقدار درصد امكانپذير است. نيز كوشش شده است كه بيشتر آزمايشها با كمك هدايتسنج، PH متر و يك دستگاه اسپكتروفتومتر معمولي امكانپذير باشند.