گوسفندان از انواع مختلف خوراك حيواني، اعم از سيلاژ و علوفة خشك، هميشه علوفة خشكي را انتخاب ميكنند كه به خوبي تهيه شده باشد. آنها علوفة رسيده را دوست ندارند و از علوفة جوان و ترد بيشتر استفاده ميكنند، زيرا علوفة جوان داراي پروتئين و ارزش غذايي بيشتري است. علوفه، كاه، دانهها، و محصولات فرعي مصرفي مانند ضايعات نان، از جمله خوراكهاي مصرفي گوسفندان هستند كه هريك بايد به طور جداگانه از لحاظ خاصيت و بازدهي در گوسفندان مورد بررسي قرار گيرند. نگارنده در كتاب حاضر ضمن بررسي دستگاه گوارش گوسفندان و مواد مغذي مورد نياز آنها مانند مواد معدني، ويتامينها و پروتئين، خوراكهاي مصرفي گوسفندان را به طور جداگانه مطرح و بررسي كرده است. از ديگر مباحث اين كتاب ميتوان به مواردي نظير برههاي شيرخوار، گوسفندان پرواري، تغذيه و شرايط جوي، تغذيه و پشم، چراي گوسفندان در مراتع و بيماريهاي تغذيهاي گوسفند اشاره كرد.