در كشت نوين درختان ميوه اصولا از درختاني استفاده ميشود كه مركب از دو جزء «رقم پيوندي» (توليد گل و ميوه) و «پايه» هستند. پايه، قسمت زيرزميني درخت است كه تكثير آن اهميت زيادي در بخش توليد ميوه دارد، زيرا براي احداث يك باغ خوب، فقط بايد از پايههاي بسيار مرغوب و مناسب استفاده كرد. پايه به دليل اين كه عامل ارتباط رقم پيوندي با زمين براي تامين آب و عناصر غذايي است، نقش حياتي و تعيينكننده در طول عمر و باروري رقم پيوندی دارد. همچنين به دليل روابط فيزيولوژيكي با پيوندك، بر ساير ويژگيهاي رقم پيوندي از قبيل مقاومت به تنشهاي محيطي، زيستي و كيفيت ميوه نيز تاثيرگذار است. نگارنده در اين كتاب به تشريح بخش پنهان و تقريبا فراموش شدۀ درخت (پايه) پرداخته و اطلاعاتي عملي را در زمينۀ پايههاي درختان ميوه (سيب، گلابي، گيلاس، آلو) به رشتۀ تحرير درآورده است كه تمامي فعالان بخش باغداري شامل تكثيركنندگان پايه، باغداران، محققين و... ميتوانند از آن بهرهمند شوند.