fiogf49gjkf0d
در مديريت واحدهاي پرورشي طيور، عواملي بر محيط پرورش تاثيرگذار است كه شناخت منافع و زيانهاي هريك از اين عوامل ميتواند در كاهش ضايعات و افزايش بهرهوري واحد پرورش كمك نمايد. از عواملي كه باعث كاهش ميزان بهرهوري در مقايسه با معيارهاي جهاني در امر توليدات طيور در كشور ما شده است پايين بودن سطح عوامل مديريتي در واحدهاي مرغداري ميباشد، بنابراين اگر بتوان در اجرا، عوامل مديريت پرورش را بهبود بخشيد بيشك ميزان توليد و بهرهبرداري در سالنهاي مرغداري به معيارهاي جهاني نزديك خواهد شد. دستيابي به حداكثر پتانسيل توليدي مرغان صنعتي و اقتصادي كردن توليدات آنها، مستلزم شناسايي عوامل مديريتي و آن نيز وابسته به شناخت نيازهاي واقعي طيور است. بر اين اساس نگارنده در كتاب حاضر ضمن شناسايي نيازهاي مرغان در زمينهي تهويه، دما و رطوبت، لزوم رعايت عوامل مديريتي در سالن را بيان و نحوهي اجراي آنها را در جايگاه و در دو سيستم تهويهي طولي و عرضي، براي واحدهاي مرغ مادر، گوشتي و تخمگذار مطرح كرده است. افزون بر اين، چگونگي محاسبهي سرعت هوا در دو سيستم تهويهي طولي و عرضي و با توجه به سن گله و همچنين نحوهي محاسبهي ميزان سوخت مورد نياز در دماهاي مختلف را شرح داده است.