fiogf49gjkf0d
رشد فزايندهي جمعيت در كشور، لزوم برنامهريزي و تجهيز ابزار كافي و بهكارگيري دانش و فنروز در راستاي تامين مواد غذايي به خصوص مواد پروتئيني را ايجاب مينمايد. با نگاهي به ظرفيت موجود كشور مشخص ميشود كه 35 ميليون واحد دامي ميتواند از اين مراتع بهرهمند شده و توليد آنها وارد چرخهي تامين مواد غذايي و پروتئين حيواني شود، در حالي كه در عمل حدود 80 ميليون واحد دامي از اين ظرفيت بهرهبرداري ميكند. اين امر در طولاني مدت خسارات و لطمات زيادي را به منابع طبيعي كشور وارد خواهد آورد. براي پيشگيري از چنين وضعيتي تامين مواد پروتئين حيواني از منابع ديگر اجتنابناپذير است. يكي از اين موارد، تامين نياز از طريق پرورش طيور ميباشد كه چنانچه بر پايهي اصول علمي صحيح استوار شده باشد به آساني ميتواند جوابگوي قسمت عمدهاي از احتياجات پروتئيني كشور باشد. در اين ميان نبايد فقط به توليد توجه شود، زيرا پس از توليد شيوههاي عرضهي محصول به مصرفكننده و استفادهي بهينه از ضايعات به دست آمده در فرآيند توليد، يكي از اساسيترين اقدامات براي ارتقاي سطح كمي و كيفي محصول خواهد بود. در اين پروسه نقش كشتارگاههاي طيور به عنوان آخرين مرحله از فرايند، چشمگير بوده و باعث عرضهي محصول سالم و منطبق با استانداردهاي بهداشتي خواهد شد. بر اين اساس در كتاب حاضر اطلاعاتي در زمينهي چگونگي عمليات و مراحل كشتار، بستهبندي و نگهداري گوشت مرغ، عوامل موثر بر كيفيت و عرضهي بهداشتي مرغ و تخممرغ روشهاي اصولي جمعآوري و عملآوري بقاياي كشتارگاهي و اصول تهيهي خوراك طيور به صورت صنعتي فراهم آمده است.