در كتاب، ابتدا به اهداف بازرسي گوشت اشاره ميشود: 1- اطمينان از اين كه فقط دامهاي سالم و طبيعي براي مصرف انسان كشتار ميشوند، 2- اطمينان از اين كه گوشت حاصل از دامهاي كشتاري از نظر بهداشتي سالم و فاقد عوامل بيماريزا است و مصرف آن براي سلامت انسان خطري ندارد. فصل نخست كتاب، شامل اطلاعاتي از جمله تعاريف گوشت و انواع آن، مصرف سرانهي گوشت، نيز اهميت غذايي و تركيبات شيميايي گوشت است كه علاوه بر آن به تغييرات غيرطبيعي گوشت اشاره شده است. مطالب بعدي كتاب، اين اطلاعات را دربارهي بهداشت و بازرسي گوشت دربردارد: اعمال كشتارگاهي، انواع كشتارگاه، ضايعات پاتولوژيك، بازرسي لاشه و اندامها، شناسايي انواع بيماريها در گوشت (بيماريهاي باكتريايي، ويروسي، تكياختهاي و انگلي)، آزمايشهاي ميكروبي گوشت، روشهاي نگهداري گوشت، و كشتار صنعتي طيور.