در فصل نخست كتاب به تاريخچهي خاكستر پوستهي برنج و سپس در فصل دوم به مراحل و روشهاي موجود براي تهيهي خاكستر اشاره شده است. در فصل سوم مشخصات فيزيكي و شيميايي پوستهي برنج معرفي گرديده و در فصل چهارم كاربرد خاكستر پوستهي برنج بيان شده كه عبارتاند از: تثبيت خاك، استفاده از آهك و خاكستر پوستهي برنج، اثر خاكستر پوستهي برنج و آهك روي خصوصيات مهندسي خاك، ساخت ملات بنايي، استفاده از سيمان بنايي در ساخت آجر ماسه آهكي، خاكستر پوستهي برنج برنج جايگزيني مناسب سيمان پرتلند. و فصل پنجم مربوط به آناليز آزمايشگاهي است.